Hangout 2 : Batik Painting Museum Penang

November 16, 2017

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM . HEHAI

yeah. today entry just want to upload pic from our nice journey during holiday.

Venue : Art Street Penang , Batik Painting Museum Penang

Date : Early in this year
purpose : Project Assignment Under Counselling Department


Yeah syukur alhmadulillah atas segala kelancaran projek yang kami dah buat. Mula mula tu rasa macam eh apesal susah ni. dah la kitorang nak spm lagi. apeni apeni hahahah. at last bila dah start research and do this project, actually it doesnt meant langsung susah dia tu, hahhaha


sebab yela, kitorang just need to do any field work that we can be decribe what the importance and the modt special about our project, thats it all, jadi setelah kami decide nak buat dekat penang. and yeah alhmadulillah masih ada pelukis negarawan yang masih hidup dan menetap di negeri tercinta pulau pinang.


jadi kami pon decide untuk buat berkaitan seni lukis batik di muzium batik pulau pinang.


walaupun penat tapi actually bestt wehhh, even aku yang duduk penang dekat 17 tahun pon belum ada masa and kesempatan nak melawat and teroka penang ni mcm mana, so its a wonderul memory to be remember,


hampir sehari suntuk jugak lah kitorang go here and there to find any information sampai lah ke malam, kalau nak tengok muka muka anak mami penang dari mrsm transkrian, tu haaa dalam gambar, disebabkan kami ni je berapa kerat ni je yg duduk penang oversea so thats why we built a group together, but actually its not difficult just yeah girls macam korang tak kenal, always dengan sikap puak-puakan yang menyebabkan malas hendak mengenali orang lain, so thats all. :)


see yaa


dekat queensbay. biaslaah perempuan. dah habis buat kerja nak reward so kami teruskan journey gi makan dekat queensbay hehehe. masa ni dekat popular book store. sempat sikit acah candid haha.


gambar ni amik sebab biasa lah nak rasa macam over je hehehehehe



gambar ni bukan nak acah tau tapi gambar ni nak tunjuk kawasan tu. tangga tu pun ada ukiran tauu 


my friends :*



Antara lukisan yang dipamerkan. sebenarnya orang seni je faham apa lukisan tu maknakan. kalau kitorang pilih yang cantik je hahaha. nak upload video tapi video pun dah pergi mana hala la hahaha





proses lukisan mengguankan lilin sebagai garisan lukisan. dulu kat mrsm pun belajar buat benda ni. best dan mencabar'




another lukisan 



selfie dengan lukisan sikit hehehe



selfie dengan gajet mahal waktu ni hahha


pelukis terkenal di Malaysia, menetap di penang. 
"Saya suka lihat orang Penang, menjelajah Penang daripada orang luar datang menjelajah penang"
Ayat ni umpama penghargaan buat kitorang heheh thanks sir !
But seriously, cina selalu nya akan cerita kemewahan mereka untuk motivasi buat kita. same goes to him. dia cerita macam macam dari parrot dia sampai ke kereta dan rumah semua benda dia cerita, dia cakap disebabkan hasil lukisan dia. dia berjaya ke seluruh negara, ada kereta mewah, rumah pun atas design dia sendiri and paling penting interior rumah pun tau. cantik gila ! 


Antara moral di dinding jalan sepanjang Art Street 


Ni lah tempat assignment kitorang. tuje dari saya untuk hangout kdua ni heheh. :*
Have fun !

You Might Also Like

0 comments

Top Commentators Widget for Blogger Blogspot with Avatars