Post 4 : Interview Asasi Pengurusan UUM

November 17, 2017



Image result for asasi pengurusan uum


Hai and a very good afternoon guys. 
Today saya nak cerita pengalaman interview Asasi pengurusan dekat UUM, Sintok, Kedah hari ahad yang lalu. 

23rd April 2017- Sunday


saya dengan family bertolak ke UUM  pukul 8 pagi. Yeah lupa nak cakap. Kan dalam surat iv tu. Ada tulis kene datang awal. Tapi, saya call pejabat. Pejabat cakap. the duration diorang bagi tu sebenarnya valid untuk datang register. So, saya yang duk penang pulau ni taknak lah terlalu gigih untuk sampai tepat pukul 8.30 sebab ayah pon baru je balik kerja malam . Hmm kesian tau :'(


So, kitaorang bertolak pukul 8. Sampai dalam pukul 10.15 pagi  tu pun setelah drift drift dekat highway HAHAHAH. okay.  Sesampai nye dekat UUM . Nak cari bangunan Asasi Pengurusan pulak. Hm tapi takdelah susah mana pun. Senang je. Sebab ad kemudahan signboard kan. Syukur ! then masa dekat bangunan asasi, ingatkan register then tunggu turn. Rupanya, kene register dekat tempat lain i meant dekat bilik lecture time tu pulak ingtkan kejap je daftar then amik no and duduk dulu. Rupanya kene terus masuk bilik lecture and wait for your turn. 


Hmm. Saya dahla tinggal beg yg berisi wang, PHONE and makanan dekat adik hmmm sedih ngat. Bosan namati punya tunggu. Yela calon lain dok kalut men fon ws kot ke ada yg cari maklumat apa semua. Sedangkan kita kat sini hwaa . Hmm melangut tengok setiap person yang masuk dalam bilik plus tengok whiteboard plus tengok lantai plus tengok aircond huhu.

Then ada la tunggu dalam 3jam . Sembang goyang kaki. Goyang tangan. Then ada kami boleh break. Break meant. Kami sambung untuk sesi petang . Huhu. So, nak cari parent punya pasal sampai terlanggar sorang calon perempuan ni. Alih alih tengok membe sekolah sendiri. Classmate pulak tu. Tak sangka betul lah. Maybe Allah nak tolong kan sbb dah xjumpa parent. Jumpa lah kawan huhu. So ikin lah yang belanja saya makan. Plus pergi solat apa semua. Then masa dalam surau yang serba sejuk plus nyaman tu. Nampak dari luar. Kawan lagi sorang. Faiz Tak sangka dia mintak jugak hahahah 

Then dia dah habes. Sembang punya sembang. Then ada la dia gitau tips tips sikit. So kami masok balik bilik lecture tu and start buat revision la. Hmm tapi sempat share maklumat jela gn membe indian tu. Sebab saya tak bawak fon. Tapi alih alih. Dia search google and share. Baik nyaaaaa hehehee. At least tambah sikit pengetahuan bila dah google. Huhu. Kami dah macam bff dah hahahah. Then alih alih tinggal lagi 3group terakhir. And im the one. So boleh bayang lah. Datang pukul 10 . Dah jadi grup paling akhir hahaha. Tapi takpe. okay je plus senior buat lawak plus share pengalaman its okay lah . Interesting jugak ! Baik baik je semua. So lepas jam 4:45 pm cemtu kitaorang dipindah masuk ke bilik asingan kot. Asing ikut kumpulan. Masok 8 orang . Tapi tak iv lagi. Just another asingan lah. Bagi kurang debaq dulu kot haha. 


Then. tiba lah turn saya hahhahaa. nak tahu apa jadik ? next entry pls hehe.


p/s : Any question. feel free to leave your comment below. I'll answer you within 48 hours. Thankyou

Love, Mushy

You Might Also Like

0 comments

Top Commentators Widget for Blogger Blogspot with Avatars