Hangout 3 : Sunway Lagoon, Selangor

November 17, 2017



Date: 1 Mei 2017
Venue : Sunway Lagoon, Selangor
Spend: 3days 2night :*




Assalamualaikum semua hehe. harini nak update pasal hangout ke-3 saya ke mana? ke Sunway lagoon Malaysia, ya Allah happynya. hehe sepanjang sunway dibukak teringin sangat nak pergi huh.

berkat duit daripada kumpul masa dpm plus untung modal berniaga sikit dengan budak mrsm so dapat lah modal nak pergi sunway lagoon selama 3hari 2malam. mesti semua fikir duit banyak guna kan? hehe banyak tu banyak lah tapi xde lah sampai rm500 above pon hehe. 

Hari pertama :

bas dari sg.nibong Penang ke Jalan Duta, Kuala Lumpur.
8 jam perjalanan
 kos : RM40

Pergi check in hotel New Town Hotel Sunway Mentari, Petaling jaya. and only about 1.1km to sunway lagoon theme park. we booked double beds about rm140 something kot lepas gst tapi kami kene jadi explorer yang bijak so kami kongsi dalam bilik tu about 14orang HAHA. macam sardin tapi okaylah kalau nak bajet lebih and nak tumpang tidur tu hehe. wifi pon laju. kedai makan pon dekat jek. 1.1km to sunway lagoon theme park. jalan kaki jek jimat kos HAHA.

total hari first about RM200

Hari second :

Tiket sunway lagoon again kami beli masa first tuesday in a month so dpt promotion RM60/Each untuk semua permainan exc go-kart and some of that yg kene bayar. main dari pagi. hahaha gi sunway baru mandi hahaha ser haha. main sampai ptg. makan dalam tu ada mcd/subway nth tak ingat hhhaah. then balik. rest.



malam pergi dinner dekat sunway pyramid mall. makan and shopping sikit ingat orang rumah total about RM70 Then balik bilik. hahaha. Penat pon xhilang lagi hahhaa.

total hari second RM130

hari third:

Jalan jalann sunway makan dip n dip haha. rip money total kami beli semua rm90 then bedak bedak ada la sorang rm20 sebba ada yg dh balik hari sec tu haha.


ambik uber pergi kl sentral rm7/each

naik ets rm59.00

total hari ketiga RM86


TOTAL SEMUANYA : RM200+86+130=RM416
*Selebih baki tu ada la beli topop beli souvy then beli makanan and ada la baki beberapa hinggit hahaha. it was a nice trip you know. nak berjalan tempat orang kene bijak merancang xsemestinya kene booked hotel mahal or naik flight je hehehe.




bende ni pirates ship punya ya Allah you should try ! scary nak mampus wehh ahahahahaa








kepuasan sebenar is. Vuvuzela wehhh ! tak sangka aku berjaya naik haha walaupun nak naik dia punya tangga macam nak terkencing punya takut hahahaha. tapi best sangat hehe












malam second dekat hungry bunch, sunway pyramid. serve customer dia memang superb !



dip n dip sunway pyramid. rip money dekat sini rm90 hhahaha sekali tax serve hahahha  kami baru tau haha



bersedia nak balik penang :(


spend one night dekat rumah bae :*

hantar dekat jetty penang !







thats all hhehe. ada masa ada duit pergilah having fun dengan rakan rakan best tau ! ily :*

You Might Also Like

4 comments

Food Review : Kyochon 1991