Skip to main content

Buang Navbar (Blogskin)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum.. 
okay. Harini nak share one of tuto of Sis AtiQa .
Buang navbar yang semak tu ..
Nah tuto..


{ example }

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code 
</title>
or
</style>
3. Copy code dekat bawah ni
<style type="text/css"> #navbar-iframe { display: none; } 
4. Paste di bawah code tadi
5. Preview & save

Credits to : AtiQah

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial : Letak Countdown Day

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum semua..
Harini saya nak ajar on how nak letak countdown day like mine.
macam saya sendiri, saya letak countdown SPM 2016.
so, lets get yours guys.

Follow this step yea ?
jangan terlepas satu pun okay :)
okay .

 1. korang bukak dulu laman web ini. Countdown

2. korang tengok dekat bahagian My Countdown .

3. Then korang boleh pilih lah sama ada for your Exams, or Birthday or others.

4. Next korang pilih lah countdown widget mana yang berkenan di hati.

5. Next, tekan dekat get the Exam countdown widget . and customize yours.

6. bila dah settle. korang tengok tepi belah kiri. ada code dia. korang tekan Click Here to Import Your Widget. and then , korang copy and paste lah code itu di bahagian sidebar blog korang.

7. preview dulu. and then save.

itu aja :)

STREET ART GATEAWAY 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM . HEHAI
yeah. today entry just want to upload pic from our nice journey during holiday.

Venue : Art Street Penang , Batik Painting Museum Penang
Date : Early in this year

















more information about this museum you can dm me in my email  nurmusfirah1999@gmail,com
thanks !!

ESCAPE GATEAWAY 2016 FINAL SEMESTER 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


throwback .
escape gateaway :)
nice mission .
Lots of love :)